logologo

Termékek » Könyvek

Könyvek


Már közel 30 éve igyekszem mindent megtenni azért, hogy hazánkban is megismertessem az érdeklõdõkkel azt az összetett, hihetetlenül változatos kultúrkört, aminek jómagam is rajongója lettem.
Szeretném szolgálni az érdeklõdõket, akik az általános mûveltség részeként kívánják tanulmányozni, illetve segíteni azokat, akik választott harcmûvészeti útjukat szeretnék "járhatóbbá tenni" elméleti ismereteik bõvítésével, a filozófiai és a kulturális háttér mélyebb megértésével.

Meggyõzõdésem, hogy a távol-keleti kultúrák (kivált a japán kultúrkör) mai napság  legidõszerûbb tanítása a változatosság, a különbözõség elfogadása, annak nagyra becsülése és szépnek értékelése.

Hiszem, hogy bármely távol-keleti harcmûvészet gyakorlását választó tanulónak rá kell ébrednie arra, hogy ezen iskolák nem csak a testet hivatottak építeni. A "csodák" hátterében a nyitottság, a természet tisztelete, a természet teremtményeinek (köztük az embernek!) szeretete, a Világmindenségbe való beilleszkedés, saját helyünk megtalálása áll.


Az erkölcs nem kényelmes fotelben ül.
A jó ízlést ne az árverésen keresd!
Istent sem tudod felhívni mobiltelefonon.

(Hatsuun Jindo)